Plodovi iz srca Srbije

Novosti

Čobanski dani, Kosjerić

Čobanski dani, Kosjerić
www.vrtickosjeric.com/deshavan-a-u-julu

Međunarodni sajam i konferencija kvalitetne hrane - Belgrade Food Show 2018

Međunarodni sajam i konferencija kvalitetne hrane - Belgrade Food Show 2018

Poseta firmi Dole

Poseta firmi Dole

Poseta firmi Dole

Fotografije vlasnika Radoja Cvetića napravljenje tokom posete firmi Dole sa predsednikom kompanije.
Firma Master Frigo ima joint venture saradnju sa japanskim investicionim fondom Itochu koja je vlasnik američke kompanije Dole Packaging.
Ovom prilikom dogovoreno je proširenje postojećih i izgradnja novih kapaciteta u Srbiji i Bosni.


Posetite nas na međunarodnom sajmu u Amsterdamu

Voćni pire stiže do Japana

Premijer Japana, direktor Master Fruits, Premijerka i Predsednik Vlade Srbije

Voćni pire stiže do Japana

Voćni pire stiže do Japana

Voćni pire stiže do Japana

Boško Bondžulić, Master Frigo
Izvoz Srbije u prvih šest meseci povećan za 10% - Najviše izvozimo automobile, električne aparate, mašine, voće, povrće i žitarice


Sreda, 31. 08. 2016.|09:01 | Izvor: RTS

U prvoj polovini ove godine spoljnotrgovinska robna razmena Srbije premašila je 15 mlrd EUR, a srpski izvoz premašio je 6,5 mlrd EUR i za 10,2% je veći nego u istom prošlogodišnjem periodu. Struktura izvoza menja se nabolje, a takvim trendovima doprinele su i strane investicije, tvrde u resornom ministarstvu.

Dok upućeni smatraju da izvoznicima nedostaju prave poslovne informacije, u Vladi kažu da su i dalje ključni problemi domaće privrede birokratija i komplikovane procedure.

Iz hladnjače u Požegi srpska hrana odlazi u Evropu, Ameriku i Japan. Mogu da prerade 20 tona voća dnevno, a kapacitet skladištenja je 2.000 tona. Plan je proširenje proizvodnje i podizanje novih voćnih zasada.

- Mi treba da vodimo računa samo o nama, način kako radimo. Da imamo kvalitetne proizvode, da imamo stručne ljude, osposobljene, koji će da nose tu proizvodnju - kaže vlasnik i direktor kompanije Master Fruits Radoje Cvetić.

Smatra da treba pomagati proizvođačima, jer su oni, kako kaže, masa iz koje se sve posle nadograđuje.

- Ako mi tu uključimo mlade ljude koji će se baviti tom proizvodnjom i imati dugoročni interes, to se može na taj način raditi - rekao je Cvetić.

Radoje Cvetić zna posao – ima 300 zaposlenih i 3.600 proizvođača kooperanata. Veliki problem malih izvoznika često je nedostatak informacija, kažu u Privrednoj komori Srbije.

- Informacija o tome šta se traži na određenom tržištu, na koji način da upodobe svoje kapacitete, kako da proizvode, koja dokumentacija je potrebna kako bi određene proizvode izvezli. Kako da dođu do određenog kontakta, kako da dođu do partnera, kako da uspostave saradnju. To su neki od bazičnih problema koje naši privrednici imaju - istakla je Danijela Čabarkapa iz PKS-a.

Čak 65% srpskog izvoza ide u Evropsku uniju, najviše u Italiju i Nemačku. Najviše izvozimo automobile, električne aparate, mašine, voće, povrće i žitarice.

- Ono gde bi ta struktura mogla da se promeni tiče se voća i povrća, gde izvozimo uglavnom voće i povrće umesto da izvozimo proizvode sa višom fazom obrade, i ja se nadam da u tom pogledu postoji prostor da se ta komponenta izvoza još više poveća - rekao je ministar trgovine Rasim Ljajić.

Ukupni poslovni ambijent mora da se popravi, rekao je Ljajić dodajući da je to politika kojom će se Vlada rukovoditi u ovom mandatu.Posetite nas na...

Sajmu hrane ANUGA 2015 koji se održava od 10-14 oktobra

Sajam u Kelnu
Messeplatz 1, 50679 Keln
Hala 4
Zamrznuti proizvodi
Stand 4.2 B081G
Radno vreme za posetioce je od 10-18h.

Vidimo se u Kelnu!
www.anuga.com

E kapija


Srpska roba stiže i na daleko azijsko tržište - Do kraja maja u Kinu smo izvezli robu vrednu 8,3 a u Japan 10 mil USD

E kapijaTek je kap u moru, ali ga je makar malo dosolila. Tako izgleda srpski izvoz u Kinu. U postojbinu većine proizvoda koje koristi prosečno srpsko domaćinstvo, u prvih pet meseci ove godine, stigla je 8,3 mil USD vredna roba iz naše zemlje. I to je za 81% bolji rezultat nego lane. Istovremeno, za prvih šest meseci, ova zemlja je uvezla robe za blizu 800 mlrd USD. Iako u skromnim količinama, srpska "marka" stiže i do probirljivih japanskih potrošača - rezultat je 10 mil USD za prvih pet meseci. Naši proizvodi leže i na indijskim rafovima, doduše ove godine vredni tek 2,9 mil USD.

Do dalekih kineskih kupaca srpske firme šalju obrađeno bukovo drvo, cirkulacione pumpe za grejne sisteme, delove za mašine, otpatke i ostatke od plemenitih metala, pribor za cevi i creva od plastičnih masa, hartiju i karton. Godinama unaz ad među najvećim izvoznicima na kinesko tržište je mala firma "Trifeks" iz Beograda. Oni u Aziju šalju građu raznih veličina. Iako na tolikom tržištu, prostora ima i za druge, reklo bi se da se retko koja srpska kompanija upušta u taj poduhvat.

- Poslovanje nije ništa manje komplikovano nego sa drugim tržištima - kaže Branislav Đorović, generalni direktor "Trifeksa". - Oni su verovatno ispred Italijana, pa i Grka i drugih mediteranskih zemalja kada je u pitanju korektnost. Malo je teže uskaliditi rad sa njihovim bankama. Jeste komplikovanije organizovati prevoz i mehanizam naplate. Potrebno je strpljenje dok se dođe do prve isporuke. Nije lak prvi plasman. Mi smo radili sa Španijom, Poljskom, Nemačkom i Austrijom, ali poslednjih godina je Kina naše glavno izvozno tržište.

U Zemlju izlazećeg sunca, Srbija izvozi proizvode za ishranu, maline, cirkulacione pumpe za grejne sisteme, neaktivni kvasac, smrznuto voće, voćne džemove, želee i marmelade, pire od voća, cig arete, perje i paperje, kukuruz...

Zato je na spisku 
vodećih izvoznika i beogradska firma "Master frigo".

- Japan je vrlo zahtevno tržište, gde se ceni tačnost, preciznost i konstantan kvalitet na visokom nivou - objašnjava Milena Cvetić iz "Master friga".

Neophodno je poštovati zahteve globanih standarda u proizvodnji hrane (IFS i BRC), ali i zadovoljiti stroge provere japanskih kupaca, koje traju čak do pet dana. Već nekoliko godina uspešno sarađujemo sa njima. Na japansko tržište izvozimo pasterizovani smrznuti pire od voća i zamrznuto voće iz Srbije - maline i jagode. Zamrznuto voće izvozimo i na evropsko tržište, u Rusiju, Izrael i Tursku.

Preuzeto sa www.ekapija.com

Master Frigo štand

Posetite nas na...

Sajmu SIAL 2014

Tehnologija i kvalitetSTAND NATIONAL - SERBIE
Espace Exposant SIAL 2014
19-23 Oktobar 2014
Paris Nord Villepinte - Francuska
www.sialparis.com/

Posetite nas u Hali 1, štand 1 C040 i 1 C 028 i probajte najbolje srpsko sveže, sušeno, smrznuto i konzervirano voće i povrće, kao i džemove, majonez, kečap, senf, ukusne mesne i konditorske proizvode vrhunskog kvaliteta proizvedenih po ISO, HACCP, KOSHER, BRC, IFS, ORGANIC BCS, OHSAS standardima.

Posetite nas na...

Sajmu ANUGA 2013

05-09 oktobra 2013
Sajam u Kelnu
Messeplatz 1, 50679 Cologne
Paviljon 4.2 Hala 04.2 Štand B-080G
www.anuga.com

Posetite nas na...

Sajmu robnih marki PLMA 2013. u Amsterdamu, Holandija

28-29 maj 2013
Amsterdam RAI
Štand broj 8503
www.plmainternational.com

MASTER FRIGO – MF FRUITS – MASTER MILK I PK ZLATIBOR NA SAJMU PRODEXPO 2013 U MOSKVI

Master Frigo d.o.o. je sa ostalih 8 srpskih kompanija predstavio po treći put svoje proizvode na Sajmu PRODEXPO u Moskvi od 11-15. februara 2013. u organizaciji Privredne komore Srbije. Na ovoj najposećenijoj izložbi u Ruskoj Federaciji naša firma je ove godine promovisala i svoje nove mlečne proizvode, pored tom tržištu već poznatog zamrznutog voća iz Srbije.
Naša firma je kao i prethodne godine na ovaj način pokušala da oslušne potrebe ruskog tržišta i radila na povećanju plasmana proizvoda naše hladnjače Master Fruits i mlekara Master Milk i PK Zlatibor na ovo velelepno tržište.
Iskustvo od ranije nam je pomoglo da pored negovanja kontakta sa već postojećim partnerima steknemo nove kupce i na taj način stvorimo sebi šanse za buduće poslovanje. Naše preduzeće je poslovanje na ruskom tržištu lane otpočelo saradnjom sa industrijskim sistemima a cilj nam je da naši klijenti postanu i lanci supermarketa.

Ovim putem želimo se zahvaliti našem dugogodišnjem partneru Privrednoj komori Srbije na profesionalnoj pomoći i timskom nastupu kao i svom osoblju komore na čelu sa predsednikom Milošem Bugarinom. Smatramo da jedino sinergijom možemo pomoći našoj privredi da zabeleži pomake koji su možda mali na globalnom nivou ali veoma bitni i korisni za razvoj domaćih preduzeća.

Tokom sastanaka sa ruskim i domaćim zvaničnicima stekli smo utisak da nam je za dalji prodor na rusko tržište neophodna pomoć države i njenih institucija. Smatramo da bi od velike koristi bilo pokretanje projekta na nacionalnom nivou kojim bi država trebala pomoći Privrednoj komori a samim tim i domaćim kompanijama. Tako bi već započeti projekti dobili status jednog globalnog nacionalnog projekta koji bi za cilj imao sticanje što bolje pozicije u pregovorima i saradnji sa ruskim partnerima. Uočili smo da se na rusko tržište bolje probijaju države koje imaju zajednički nastup i podršku svoje vlade a samim tim bogatiju paletu proizvoda koji mogu biti plasirani na to tržište. Mišljenja smo da bi od velike koristi bilo i funkcionisanje nekog distributivnog centra u Ruskoj Federaciji iz kog bi se na brz i efikasan nacin mogli distribuirarti naši domaći proizvodi.
Svakako će informacije koje su razmenjene za vreme trajanja sajma PRODEXPO ojačati već tradicionalno prijateljske odnose koje srpska privreda ima sa Ruskom Federacijom.

Kako nam svaki novi sajam donosti više iskustva, poboljšava odnos sa kupcima i poslovanje na lokalnom i svetskom tržištu tako je i ovaj sajam obogatio naš poslovni portfolio.
Uz pomoć korisnih aktuelnih informacija koje smo prikupili za vreme izlaganja na sajmu PRODEXPO radićemo na povećanju izvoza i prilagođavanju asortimana kako bi zadovoljili potrebe potrošača na ruskom tržištu.

S poštovanjem,
Radoje Cvetić, vlasnik i direktor
Master Frigo d.o.o. Beograd

 • ProdExpo 2013
 • ProdExpo 2013
 • ProdExpo 2013
 • ProdExpo 2013
 • ProdExpo 2013
 • ProdExpo 2013
 • ProdExpo 2013
 • ProdExpo 2013
 • ProdExpo 2013
 • ProdExpo 2013
 • ProdExpo 2013
 • ProdExpo 2013
 • ProdExpo 2013
 • ProdExpo 2013
 • ProdExpo 2013
 • ProdExpo 2013
 • ProdExpo 2013
 • ProdExpo 2013

 

Izlagali smo na međunarodnom sajmu prehrambene industrije SIAL 2012. Pariz, Francuska

SIAL 2012

21-25 oktobar 2012
North Paris – Villepinte Exposition Park
Hala 1
Štand broj 1 D 047
www.sialparis.com

 

 • Sial 2012
 • Sial 2012
 • Sial 2012
 • Sial 2012
 • Sial 2012
 • Sial 2012
 • Sial 2012
 • Sial 2012
 • Sial 2012
 • Sial 2012
 • Sial 2012

 


Posetite nas na...

Sajmu robnih marki PLMA 2012. u Amsterdamu, Holandija

22-23 maj 2012
Amsterdam RAI
Štand broj 8605
www.plmainternational.com

MASTER FRUITS I MASTER MILK NA SAJMU PRODEXPO 2012 U MOSKVI

Master Frigo je sa ostalih 11 srpskih kompanija predstavio po drugi put svoje proizvode na Sajmu PRODEXPO u Moskvi od 13-17. februara 2012 pod okriljem Privredne komore Srbije. Na ovoj najposećenijoj izložbi u Rusiji ove godine je učestvovalo 2200 kompanija iz 60 zemalja sveta.

Naša firma je i prethodne godine na ovaj način učestvovala u istraživanju potreba ruskog tržišta i radiala na povećanju plasmana proizvoda naše hladnjače Master Fruits i mlekare Master Milk.

Iskustvo od prethodne godine nam je pomoglo da se fokusiramo na ciljne grupe kupaca i ostvarimo konkretnije rezultate nego lane. Uz pomoć korisnih informacija koje smo prikupili za vreme izlaganja na sajmu radićemo na povećanju izvoza i prilagođavanju asortimana kako bi zadovoljili potrebe potrošača na ruskom tržištu.

 • ProdExpo 2012
 • ProdExpo 2012
 • ProdExpo 2012
 • ProdExpo 2012
 • ProdExpo 2012
 • ProdExpo 2012

 

MASTER FRUITS na sajmu ANUGA u Kelnu

Preduzeće Master Frigo d.o.o. Beograd po prvi put je učestvovalo na sajmu ANUGA 2011 u Kelnu, Nemačka. Predstavili smo se zajedno sa još 7 preduzeća iz Srbije u okviru štanda Privredne komore Srbije.

Četvoročlana ekipa preduzeća, na čelu sa direktorom i vlasnikom firme Radojem Cvetićem je u toku 5 sajamskih dana ostvarila kontakte sa preko 80 kompanija širom sveta, većinom iz Zapadne Evrope, Rusije i Turske. Ciljna grupa za saradnju i uspostavljanje kontakata su nam bile kompanije koje su proizvođači i prerađivači zamrznutog voća, proizvodnje džemova i sokova, ali i veletrgovci i trgovinski lanci koji u svom programu imaju zamrznuto voće, posebno maline.

Pored unapred dogovorenih sastanaka sa postojećim partnerima, ostvarili smo i veliki broj sastanaka na štandovima kompanija koje smo videli kao buduće potencijalne partnere.

Budući plan aktivnosti pojavljivanja na međunarodnim sajmovima je sajam hrane u Parizu SIAL 2012, kao i sajam Private Label Market u Amsetrdamu u Maju 2012. godine, a sve u cilju jačanja postojećih kontakakta, razvoja i uspostavljanja novih kontakata, predstavljanja preduzeća i promocije proizvoda, proširenja poslovanja i jačanja konkurentnosti na tržištu.

 • Anuga 2011
 • Anuga 2011
 • Anuga 2011
 • Anuga 2011
 • Anuga 2011
 • Anuga 2011

 

Master Fruits dobio ISO 22000:2005 sertifikat

04.04.2011. uspešno smo sertifikovali sistem kvaliteta u našoj hladnjači i dobili ISO 22000:2005. Trenutno radimo na uvođenju IFS standarda čiju sertifikaciju očekujemo do juna.

MASTER FRIGO i MASTER FRUITS na sajmu Prod Expo u Moskvi

ProdExpo 2011 U organizaciji Privredne komore Srbije i Ministarstva trgovine u februaru 2011 god. Master Frigo je izlagao na 18. Međunarodnom sajmu ProdExpo u Moskvi. Naša firma je izlagala na zajedničkom štandu sa ostalim privrednicima iz Srbije koji ruskom tržistu mogu ponuditi proizvode vrhunskog kvaliteta.

Master Frigo je predstavio svoju ponudu i ovu izuzetnu priliku iskoristio za promociju naše hladnjače sa proizvodnjom Master Fruits kao i Mlekaru Master Milk.

Tokom trajanja najvećeg Sajma hrane, pića i ambalaže u Rusiji imali smo prilike da uspostavimo značajne kontakte za plasman naših proizvoda, prvenstveno zamrznutog voća i povrća na ovo potencijano veliko tržište.

Svoju stručnu podršku pružili su nam predsednik Privredne Komore Srbije godpodin Miloš Bugarin i ambasador Republike Srbije u Rusiji gopodja Jelica Kurjak. 

 • ProdExpo 2011
 • ProdExpo 2011
 • ProdExpo 2011
 • ProdExpo 2011
 • ProdExpo 2011
 • ProdExpo 2011